maandag

Make-up trends uit Japan

Kattenogen en lichtroze lippen

Beauty nieuws uit trendy Japan. Nepwimpers en eyeliner zijn een must. Trends om je door te laten inspireren.

Trend spotten in Tokyo

De vele fashion subculturen in deze Japanse metropool vormen sinds jaar en dag een inspiratiebron voor modeontwerpers, designers en kunstenaars uit de hele wereld. In deze wervelende city kom je de meest uiteenlopende modelooks tegen.

In Shibuya, één van de meest trendy zones met een jong publiek, showen de meisje onder ultrakorte rokjes ook bij winterse tempraturen slanke blote benen met een perfecte witte huid die het zonlicht niet mag zien. Ze hebben blond geverfde, tot in de puntjes gestylde krullen en kijken je aan met grote en donkerglanzende ogen zoals wij die alleen uit tripverhalen en tekenfilms kennen. Veel jonge meisjes laten zich voor hun look inspireren door girl groups, muzikale bands die zoms zelfs uit tientallen meisjes bestaan, en waarin meer nog dan de muziek, de look van de bandleden centraal staat. Een andere stroming laat zich inspireren door de Amerikaanse hiphop muziek. En in de alternatieve wijk Harajuku zetten tieners zich met een Gothic of Sweet Lolita looks passief af tegen de gevestigde orde.

Grote, vochtige bambi ogen en brillen zonder glazen

In de Japanse metropool zie je de meest uiteenopende looks waarin niets aan het toeval is overgelaten. Al snel ontdekten we een rode lijn: oogmake-up moet in Tokyo op dit moment wel erg belangrijk zijn. Het merendeel van de Japanse meisjes lijkt het huisniet te verlaten zonder nepwimpers en het gebruik van eyeliner is heel populair. Veel meisjes dragen bovendien ‘big eyes’ lenzen waardoor ze een bambi achtige oogopslag krijgen en de ogen ondoorgrondelijk en donker worden. Alternatievelingen vestigen nog eens extra de aandacht op hun oogmake-up  door zwarte brilmonturen zonder brillenglazen te dragen.


Make-up trend winter 2011:

Eyeliner

In de make-up gaat het in Japan allemaal om de ogen. We zien veel kattenogen en vooral ook veel eyeliner. Voor de avond willen we ook nog wel eens rode lippen zien. Maar het must have product van dit moment is toch echt de eyeliner.

Nep wimpers en natuurlijke oogschaduw

Op straat in Tokyo zie je veel nepwimpers. Grote ogen en lange wimpers zijn helemaal in. Om het gewenste effect te bereiken, is een tip het gebruik van eyeliner en veder een heel natuurlijke oogschaduw te kiezen. Trek met de eyeliner een dunne, scherpe lijn langs de bovenste wimpers, maak je oogleden met een lichte kleur op en accentueer je ogen veder met nepwimpers.

Natuurlijke wenkbrauwen

Natuurlijke wenkbrauwen zijn al seizoenen lang de trend en dat blijft ook zo.

Nude lippen

Voor overdag kiezen we voor de lippen een lichte, nude kleur. En veder gaan we voor lip gloss.
 ’s Avonds mag je je lippen wat feller aanzetten. Als je een feestje hebt, kun je zelfs voor rood kiezen.

Roze koontjes

En wat voor blush gebruiken we? Roze en koraalroze zijn helemaal in maar houdt het wel natuurlijk. Volgens de trends van dit moment breng je de blush op de koontjes van je wangen aan. Veder kun je je gezicht meer diepte geve door het te ‘shapen’ met mineraalpoeder in natuurlijke kleuren.

Foundation in dezelfde toonaard al je eigen tint

Een onberispelijke huid si natuurlijk de basis voor deze make-up look. Kies een foundation in dezelfde kleur als je huid. Houd daarbij de tint van je hals aan. Over foundation doe je wat Prep + prime transparant finishing powder, een witte poeder die op de huid een transparant effect heeft. Breng deze poeder vooral op de t-zone die nog wel een wil glimmen aan.

Make-up trends zomer 2011

Eigenlijk kun je de lijn met de wintertrends doortrekken naar volgend jaar zomr met dat verschil dat de make-up wel softer en lichter wordt. We gaan meer glans zien en werken met highlights die het gezicht meer diepe geven.

Japanse stijlicoon?

We weten nou de look van dit moment en van volgend jaar zomer, maar wie is de stijlicon voor de make-up van dit moment in Japan? Ik denk dat dat Kana Nishino is. Zij is de Japanse girl next door en maakt zich op met nepwimpers en roze wangetjes.


2 opmerkingen:

  1. Eeeuhm, eigenlijk ken ik niet zo veel van Japan, maar nu wel al wat over de mode :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw, dat meisje is echt heel mooi! en grappig die make up trends, ik heb zelf eigk niet zoveel make up op. :')

    BeantwoordenVerwijderen