maandag

Trends zomer 2011:

De mode gaat sneller dan ooit, of licht dat aan mij? De nieuwste trends voor de zomer 2011 zijn alweer bekend.

De rokken en jurken worden superlang of superkort. Neonkleuren komen weer in de mode. Kant is trendy, vooral in katoen en niet al te fijn. Spijkergoed blijft in! De fetisj mood die al jaren de mode beheerst, wordt chiquer. Eindelijk zijn hoge hakken geen must meer. De halfhoge hak komt terug en ook platte schoenen mogen weer. Megagrote bijous verdwijnen langzaam meer zeker en maken plaats voor dunne, lange kettingen met kleine geraffineerde bedels.

Loop vooruit op de mode en laat de trends voor zomer 2011 al meewegen bij aankopen voor dit voorjaar. Tien trends voor zomer 2011, vers van de catwalk.

Neonkleuren: Op de catwalk opvallend veel neonkleuren. Oranje, lime citroen, framboos en paars.

Flaphoeden: De mannenhoeden voor dames die tegenwoordig in de mode zijn, krijgen in de zomer concurrentie van de flaphoed. Als ie maar super groot is! Hangover proof, zal ik maar zeggen!

Spijkergoed: Spijkergoed kan en mag niet verdwijnen van de catwalks. Het spijkergoed voor de zomer is gebleekt of donker, masculien of supervrouwelijk. Kortom alles mag ( en de boyfriend blazer doet ook nog steeds mee!)

Lange jurken: Lange jurken komen weer terug. We gaan weer van top tot teen gekleed. Geraffineerde prints of opmerkelijke ontwerpen zijn een must.

Platte schoenen: De ontwerpers husselen de verhoudingen in de mode dit seizoen weer eens hevig door elkaar. We gaan voor superlange jurken of superkorte jurken. Maar ook voor superhoge hakken of platte schoenen. Van sandalen en teenslippers tot ballerina’s en veterschoenen.

Jaren 50 en 60: de modecollecties blijven knipogen naar het verleden. Op de catwalks zagen we weer veel jaren 50 en 60 invloeden. De A-lijn komt weer terug en dat is goed nieuws voor iedereen want wijd uitlopend jurkjes kleden af.

Hoge splitten: Lage jurken geen vaak samen met hoge splitten, maar deze keer hebben de modeontwerpers echt overdreven. Dus pas op voor wind!

Lakmaterialen: Eindelijk gaan we voor de zomer een echte regenkleding zien, Kleurige regenjassen en lakschoenen. Heel geschikt voor ons regenlandje.

Hoge taille broeken: De broeken worden weer wijder en de tailles kruipen omhoog. Palazzo broeken zoals in de jaren 60 en 70 komen weet terug.

Zwoel preuts kant: Grog opengewerkt kant is de trend voor zomer 2011. Maar de oplettende fashionista’s zal deze materialen ook al in de wintercollecties hebben gezien.

2 opmerkingen:

  1. het gaat zeker snel...
    ik ben fan van de platte schoentjes, en flaphoeden voor als het weer zomer word; op het strand!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, het ligt niet aan jou, ik vind het ook best snel gaan hoor ;).

    Gelukkig kan je dit jaar weer leuke dingen van vorige jaren aan doen (ik heb best veel jurkjes....).

    Xoxo, leoniae

    BeantwoordenVerwijderen