maandag

Lange dunnen kettingen

Lange dunne kettingen met kleine bedels of hangers komen terug in de mode. Megagrote bijous zijn op hun retour.

De afgelopen seizoenen hebben schreeuwend grote en opvallende bijous gezien. Vooral de kettingen spanden de kroon. De kralen waren gigagroot de hangers enorm, schakelkettingen werden uitvergroot tot burgemeesterketens. Niet voor niets worden de bijous de afgelopen jaren de costume jewelry genoemd.

Zoals vaak nemen trends toe in kracht totdat het maximum is bereikt. Dat is het moment van het keerpunt. Abrupt grijpen we terug naar de degenpool. Deze ontwikkeling staat ons de komende seizoenen voor bijous te wachten en vooral op het gebied van kettingen.

Enorme kettingen met grote kralen, gekleurde stenen en opzichtige bewerkingen gaan even terug in de sieradendoos. Ze maken plaats voor lange, kettingen met een enkele bedel die met zorg is uitgekozen en misschien wel een symbolische betekenis voor ons heeft.

Op de catwalks voor winter 2010 2011 zagen we nog een mix van stijlen. Enorme halskettingen werden al voorzichtig afgewisseld door langere en dunnere kettingen. Zo droegen de modellen van Yves Saint Laurent voor winter 2010 2011 superlange goudkleurige kettingen met een hanger die de vorm van een vrouwelijk silhouet had. En zo zagen we bij Angelo Marani in Milaan eveneens lange goudkleurige kettingen maar dan met een grote ovalen en turkooiskleurige hanger.

Voor zomer 2011 zagen we halflange goudkleurige kettingen met een slagtand bij Brioni. Bij Frankie Morello droegen de modellen meerdere lange kettinkjes met verfijnde goudkleurige bedeltjes. En bij Dsquared2 zagen we allerlei lange dunne kettingen die werden onderbroken door kleine goudkleurige balletjes en waren verrijkt met bedels in de vorm van een D of een blaadje.
Goudkleurige schakelkettingen zijn nog steeds in maar dan wel langer en verfijnder dan voorheen.



3 opmerkingen:

  1. Ik vind dat echt leuk, om zo'n lange kettingen te dragen!
    x
    fashioncrushing.web-log.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik ook, ben wel even klaar met die zware kettingen (A) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een ketting mag niet ontbreken aan de perfecte outfit, haha ♥

    BeantwoordenVerwijderen