vrijdag

Wat zijn de hoofdtrends in de make-up voor de lente en zomer 2011?


Wat zie ik als hoofdtrend?
Dat kan ik in twee woorden samenvatten. De mood is: nep geordend. Wat ik bedoel, is gemakkelijk te begrijpen als je naar de kapsels voor lente en zomer 2011 kijkt. Voor overdag zien we eenvoudige lijnen, heel clean, met bijeengebonden haar en lage knotten. Voor de avond gaan we voor kapsels  die homemade lijken maar waar wel degelijk lijn en structuur in zit. Als de lijnen maar niet te strak en gedefinieerd zijn. We maken dus nu eens geen mooie krullen met de krultang. En nette pijpenkrullen zijn helemaal uit! Warrig is in, maar dan wel op een gecontroleerde manier. Uit Frankrijk komt ook nog eens een andere mood die is geïnspireerd door de jaren 50. De jaren zijn heel geschikt voor de lente en in de kapsels zien we ze terug in de vorm van ultrakorte pony’s en wat nettere krullen.

Nu we wat meer weten, kunnen we overgaan op de make-up

Wat moeten we dit seizoen vooral wel doen met make-up?
Nat zoals de nep geordende kapsels wel degelijk een structuur en een doordachten basis hebben, zo is de basis de foundation voor de make-up heel belangrijk. Een mooie basis, een flawless skin, is een must. Dus besteed dit seizoen niet aan het maken van smokey eyes maar maak vooral werk van je basis, je huid.

Het is heel belangrijk dat je de juiste foundation kiest. Kies een formule die bij jouw huidtype past en gebruik vooral de juiste kleur. Lat daarbij niet allen op de kleur van je gezicht maar voorkom ook kleurverschillen met je nek, je oren en je handen. We vergeten maar al te graag dat we onze handen vaak naar ons gezicht brengen en een groot verschil van huid kleur is niet mooi.

Gaan we weer blush zien?
Blush komt dit voorjaar vooral voor in natuurlijke kleurtjes en doet een beetje denken aan de koontjes van dames op schilderijen. Geef je wangen dit seizoen een verleidelijk blosje met zachtroze en perzikachtige tintjes. Ga voor zachte en transparante formules.

Hoe gaan we onze ogen opmaken?
De make-up van komend seizoen mag weer gezien worden. De ogen maken we deze lente en zomer met intense en verzadigde kleuren op. We gebruiken iriserende texturen: dus oogschaduw die mooi in het licht weerkaatst en voor een soort water effect zorgt. En het oog moet mooi omlijst worden. Mascara is een must.
Als we het over oogschaduw hebben, gaan we kort gezegd twee types oogmake-up zien. Aan de ene kant gaan we fel opgemaakte oogleden in één enkele kleur zien. De lijnen zijn strak en grafisch. Voor deze oogmake-up kiezen we opvallende tinten als rood, fuchsia en ook combinaties van rood en fuchsia. Aan de andere kant geen we meer vervaagde en zacht uitgewerkt oogmake-up in levendige en opvallende kleuren zien. Van paars toto azuurblauw tot intens oceaangroen. Kleuren zijn dus heel belangrijk, of je nu voor strakke lijnen of vervaagde oogmake-up gaat.

En de wenkbrauw?
De wenkbrauwen zijn dit seizoen ontzettend belangrijk. Samen met de basis komen ze op de eerste plaats. Of je nu volle, smalle, ronde of wat hoekigere wenkbrauwen hebt, ze moeten in elk geval netjes bijgewerkt en geordend zijn.

En wat voor lippenstift gaan we gebruiken?
Donkerrode lippenstiften zijn ook deze lente en zomer nog in de mode. Denk aan bordeauxrood en wijnrood. Het is niet nodig om een lippotlood te gebruiken want de kleur mag best wat minder perfect worden aangebracht ( denk aan de kapsels). Als tegen trend gaan we ook heel cleane monden zien. Lippen die niet opgemaakt lijken en alleen opvallen als het licht erop valt.

1 opmerking: