maandag

Smartphone rimpels

Vroegtijdige rimpels door veelvuldig smartphone gebruik

Een nieuw alarm in de wereld van cosmetica; van veelvuldig smartphone gebuik krijg je rimpels.

Het alarm komt van DR. Jean Louis Sebagh die wel beschouwd wordt als één van de belangrijkste cosmetische artsen in Europa. Sedagh heeft een achtergrond als cosmetische chirurg maar houdt zich vooral met non-invasieve cosmetische behandelingen zoals botox bezig. De

De London Evenig Standard verwoordt Sebagh’s mening dat de toename van vroegtijdige rimpels bij vrouwen te wijten is aan het regelmatig turen op de kleine schermpjes van mobiele telefoons. Het gebruik van smartphones id drastisch toegenomen en vrouwen spenderen steeds meer tijd aan versturen en lezen van berichten via de mobiele telefoon. Tijdens her raadplegen van deze minischermpjes hebben we de neiging om lichamelijk scheel te kijken waardoor er spanning in de zone rond de wenkbrauwen ontstaat. Deze spanning kan op den duur tot vroegtijdige rimpelvorming leiden.

Dr. Sebagh komt gelukkig niet alleen met een alarm, maar ook met een oplossing: een beetje botox kan vroegtijdige smartphone rimpels weer geld strijken. Hiermee is ook een nieuwe term geboren: Blackverry-Botox. Het is wel belangrijk aldus Sebagh dat de botox door een ervaren en kundige arts wordt toegdiend.

Een collega van Sebagh, de Londonse beauty therapist Nichola Joss, komt met een eenvoudigere remedie. Zij adviseert om dagelijks jezelf op een DIY gezichtsmassage te trakteren. Deze gezichtsmassage ontspant de spieren en verbetert de bloedcirculatie.

Tijdens het masseren concentreer je je op de zone rond je wenkbrauwen en het voorhoof. Begin in het midden van je voorhoofd en maag opgaande bewegingen in de richting van je slapen. Op je slapen maak je roterende bewegingen.



3 opmerkingen:

  1. woow wat eng, dat wist ik niet ;o

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gelukkig geen smartphone ;)
    maar Botox daarvoor gebruiken, walgelijk!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ieeeeeeh raar haha :P

    & wat heb je een leuke blog, zullen we elkaar volgen? ^^
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen